Mihaela Florescu

Despre Mihaela și pasiunea pentru carieră

Bine ai venit în această călătorie de descoperire a pasiunii tale! Eu sunt Mihaela și sunt încântată să ne cunoaștem.

Mă dedic de peste 20 de ani dezvoltării angajaților într-o companie multinațională, iar indiferent de rolurile pe care le-am avut, am fost mereu implicată în proiecte care au pus angajații în centrul atenției [Employee Experience, People Development, Recruiting & Retention, Internal Communication, Reward & Recognition etc.].
În munca și în viață personală, consilierea în carieră a fost ceea ce m-a inspirat cel mai mult. Pentru a oferi valoare clienților mei, am completat studiile mele [Facultatea de Litere – licență, Facultatea de Administrație Publică – licență, SNSPA – Master în Managementul Resurselor Umane] cu formări suplimentare [certificare în Consiliere Vocațională, formare în Coaching, cursuri de dezvoltare personală].

Consider că petrecem cel puțin 1/3 din zi la muncă (fie că suntem angajați sau antreprenori) și e important că aceste ore să ne umple de satisfacție, să simțim că muncim cu sens, să fim apreciați și să avem o perspectivă clară de dezvoltare. Când munca devine o activitate făcută cu bucurie, timpul trece mai ușor, suntem mai creativi, mai eficienți și toate ariile vieții noastre sunt influențate pozitiv.

Cu aceste gânduri în minte, iți propun să ne cunoaștem mai bine și să lucram împreună la găsirea echilibrului dintre viață ta personală și cea profesională, la alegerea carierei care te definește sau la orice altă temă de interes din domeniul dezvoltării în carieră. Sunt aici pentru a te inspira și a te susține pe drumul spre realizarea visurilor tale!

Întrebări frecvente

De ce e important să apelez la un consilier în carieră?

Este important să apelezi la un consilier în carieră deoarece acesta poate oferi o privire obiectivă și personalizată asupra situației tale profesionale, poate ajuta la clarificarea obiectivelor tale și poate oferi sugestii și strategii pentru a-ți atinge aceste obiective.

Cu ce mă poate ajuta un consilier în carieră?

Un consilier în carieră poate ajuta prin identificarea abilităților și intereselor tale, evaluarea opțiunilor tale de carieră, oferirea de informații despre piața muncii și diverse industrii, ajutor în elaborarea unui plan de acțiune și îmbunătățirea abilităților de comunicare și negociere în carieră.

Există o vârstă recomandată pentru a face schimbări în carieră?

Nu există o vârstă recomandată specifică pentru a face schimbări în carieră. Schimbările în carieră pot fi făcute la orice vârstă, atunci când simți că este momentul potrivit pentru tine.

Ce este, de fapt, o carieră?

O carieră este drumul profesional pe care îl urmează o persoană de-a lungul vieții, incluzând educația, experiența de muncă, evoluția în carieră și realizările profesionale.

Pot avea o carieră de succes și fără a fi pasionat de ceea ce fac?

Este posibil să ai o carieră cu un nivel ridicat de satisfacție profesională fără a fi pasionat de ceea ce faci, dar este mai dificil să te menții motivat și dedicat pe termen lung. Pasiunea poate fi un impuls important în a găsi satisfacție în munca ta și în a-ți atinge obiectivele profesionale. În plus, pasiunea poate aduce energie și creativitate în cariera ta, ceea ce poate ajuta la obținerea unui succes durabil.

Ce impact are starea mea emoțională asupra carierei mele?

Starea emoțională poate avea un impact semnificativ asupra carierei tale. Emoțiile pozitive pot îmbunătăți performanța la locul de muncă și te pot ajuta să îți atingi obiectivele profesionale mai ușor. Pe de altă parte, emoțiile negative, cum ar fi stresul sau neîncrederea, pot avea un impact negativ asupra performanței și pot limita creșterea profesională. Este important să îți recunoști starile emoționale astfel încât să le poti gestiona pentru a avea o carieră de succes.

Alătură-te comunității noastre și descoperă lucruri noi despre tine și ce îți place să faci.

Fii la curent cu cele mai noi informații, evenimente și oportunități prin intermediul rețelelor noastre sociale precum Facebook, Instagram, LinkedIn sau prin abonarea la newsletter-ul nostru. Interacționează cu alți membri ai comunității, schimbă idei, împărtășește experiențele tale și începe să te dezvolți prin intermediul activităților tale preferate. Nu rata această șansă de a te conecta cu ceilalți care își împărtășesc pasiunile și interesele tale, alătură-te comunității noastre acum