Luis Nunes

Despre Capoeira și Luis

Am început călătoria mea cu capoeira în 2008, în orașul Trofa din Portugalia. La început, ceea ce m-a atras la acest sport a fost acrobația. Am fost captivat de modul în care practicanții își mișcau corpul într-un mod atât de grațios și fluid. Dar pe măsură ce am descoperit cultura și filosofia capoeirei, am realizat că era mult mai mult decât doar acrobația. Capoeira este un stil de viață și cuprinde multe alte arte, inclusiv dansul, artele martiale, muzica, întinderea musculaturii și antrenamentul de putere.

Această realizare m-a făcut să mă îndrăgostesc și mai mult de capoeira. Am fost fascinat de filosofia de respect-reciproc, auto-cunoaștere și bunul caracter pe care îl îmbrățișează. Aceste valori, combinate cu disciplina și concentrarea necesare pentru a practica capoeira, m-au făcut să mă simt ca și cum aș fi crescut ca om atât fizic cât și mental.

Pe măsură ce am continuat să practic, am început să înțeleg că capoeira era mai mult decât un sport. Era un mod de viață care avea puterea să schimbe viețile oamenilor spre mai bine. Am vrut să aduc această filosofie cât mai multor oameni posibil și de aceea am decis să încep propriul meu curs.

Valorile centrale ale cursului meu sunt disciplina, grija pentru ceilalți, respectul pentru locul unde ești, valorificarea relațiilor pe care le creezi, punctualitatea, susținerea celorlalți, munca în echipă și dezvoltarea încrederii în sine. Cred că aceste valori, combinate cu libertatea pe care o oferă capoeira, pot ajuta oamenii să se găsească și să se elibereze de presiunile sistemului în care trăim.

Sunt atât de recunoscător pentru călătoria pe care capoeira mi-a oferit-o și sunt entuziasmat să continui să împărtășesc filosofia și valorile sale cu alții. Acesta este visul meu pentru capoeira și cred că are puterea de a schimba viețile tuturor spre mai bine.

Întrebări frecvente

Ce este capoeira?

Capoeira este un sport de origine africană care combină elemente de arte marțiale, dans, acrobatii, muzică și cântece.

Care sunt beneficiile practicării capoeirei?

Practicarea capoeirei poate îmbunătăți forța musculară, echilibrul, coordonarea motorie, dezvoltarea reflexelor, conștientizarea propriei capacități și potențialului, mobilitatea, concentrarea, conștientizarea spațiului din jurul tău, spiritul de echipă, muzicalitatea, întărirea sistemului cardiovascular, flexibilitatea articulațiilor și a mușchilor și dezvoltarea simțului comunității.

Este capoeira potrivit pentru copii?

Da, capoeira este potrivită pentru copii, deoarece îi ajută să se dezvolte fizic și mental, să învețe despre respect, auto-cunoaștere și disciplină.

De unde provine capoeira?

Capoeira provine din Brazilia și are rădăcini în cultura africană adusă de sclavii deportați în America de Sud.

De la ce vârstă până la ce vârstă pot să practice capoeira?

Oamenii de toate vârstele pot practica capoeira, începând de la copii până la seniori.

Poate o persoană cu dizabilități să practice capoeira?

Da, orice persoană poate să practice capoeira, inclusiv persoanele cu dizabilități. Instructori specializați pot adapta exercițiile astfel încât să se potrivească nevoilor fiecăruia.

Alătură-te comunității noastre și descoperă lucruri noi despre tine și ce îți place să faci.

Fii la curent cu cele mai noi informații, evenimente și oportunități prin intermediul rețelelor noastre sociale precum Facebook, Instagram, LinkedIn sau prin abonarea la newsletter-ul nostru. Interacționează cu alți membri ai comunității, schimbă idei, împărtășește experiențele tale și începe să te dezvolți prin intermediul activităților tale preferate. Nu rata această șansă de a te conecta cu ceilalți care își împărtășesc pasiunile și interesele tale, alătură-te comunității noastre acum